Over ons

Jan Willem Venema, 1963

Na mijn studie psychologie ben ik gaan werken in een revalidatiecentrum. Na 5 jaar ben ik overgestapt naar de zakelijke dienstverlening. Inmiddels ben ik ruim 15 jaar zelfstandig ondernemer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieadvies. Ik begeleid mensen en organisaties bij het ontdekken van hun pad en bedoeling.

Het inspireert me om bij te dragen aan bezieling en mensen te helpen om vrij te maken wat in de kern al aanwezig is. Opleidingen aan het Hellinger instituur en bij het ITIP hebben mijn diepere bronnen aangeboord, mij gevoed en richting gegeven. De stilte en juist het “niet weten” inspireren bij. Rainer Maria Rilke, Carl Gustav Jung en Eckart Tolle zijn voor mij inspirerende mensen.

Ik ben getrouwd met Gerda Praamstra, we hebben 4 kinderen en 2 kleinkinderen.

Gerda Praamstra, 1962

Vanaf de oprichting van ons bedrijf ben ik betrokken met de dagelijkse gang van zaken en organiseer ik de backoffice activiteiten, administratie en ondersteun ik Jan Willem bij de uitvoering van de assessments en voorbereidingen van trainingen.  In 2014 heb ik de Klassieke Academie voor Schilderkunst afgerond, in 2019 de opleiding Familieopstellingen bij het Hellinger Instituut. Daarnaast heb ik de Dromen workshop bij het ITIP gevolgd.

De natuur heeft een grote aantrekkingskracht op mij. Ik vind het bijzonder hoe veel processen bij de mens te herkennen zijn in de natuur alsmede bij de dieren. Het fascineert me hoeveel we van die werelden nog kunnen leren. Naast Gidsen coaching ben ik actief als beeldend kunstenaar (www.gerdapraamstra.nl) en schrijf ik blogs over duurzaam leven: https://dekleinestap.wordpress.com/